Потрібно продавати не землю, а вирощену продукцію — Ляшко

4 травня 2017 112 0
Олег Ляшко, лідер Радикальної партії
wz.lviv.uaОлег Ляшко, лідер Радикальної партії

Радикальна партія України виступає проти продажу землі. Земля повинна бути не товаром, а годувальницею: необхідно продавати не землю, а продукцію, яка на ній вирощена. Про це в ефірі каналу TV5 заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко, повідомляє «Індустріальне Запоріжжя».

«Саме тому я — автор закону про мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Але цей мораторій діє до кінця 2017 року. Селяни доведені до ручки — грошей немає, і вони за копійки продадуть ту землю. І на рівному місці постануть нові мільярдери, які не вклавши ні копійки, візьмуть і загарбають величезні банки землі», — заявив Олег Ляшко.

За словами лідера Радикальної партії, його фракція ініціювала внесення змін до ст. 41 Конституції України, доповнивши її таким реченням: «Основою аграрного устрою України є фермерське господарство». Якщо запровадити ринок землі, то замість українських фермерів у нас з’являться міжнародні корпорації-латифундисти, які не будуть турбуватися про сільське господарство України.

«Для них найголовніше — гроші. А швидкі гроші дають технічні культури — соя, рапс, соняшник, які виснажують землю. Тому ми сьогодні фактично забираємо родючі землі наступних поколінь», — зазначив Олег Ляшко.

За його словами, необхідно створити комфорті умови для фермерів: дешеві кредити, паливно-мастильні матеріали, можливість реалізувати свою продукцію.

Саме через це, Олег Ляшко зареєстрував у парламенті законопроект, відповідно до якого, кожна т вивезеної з України сировини повинна оподатковуватися аграрно-сировинним податком. За його словами, тільки з вивезеної минулого року сировини можна було отримати близько €1 млрд податків. Ці податки народний депутат пропонує направити на дотації тваринникам, аби кожна родина, яка утримує корову, отримала хоча б п’ять тис. грн на рік.

«Я хочу, щоб український селянин, український фермер був господарем на своїй землі, а не наймитом, батраком у новоявлених глитаїв», — наголосив Олег Ляшко.

Виконано за допомогою Disqus