Аграрії не розраховують на отримання дотацій — дослідження

11 травня 2017 102 0
68% аграріїв, яким виділили дотації отримали менше 10% суми сплаченої у якості ПДВ
Vlada.io68% аграріїв, яким виділили дотації отримали менше 10% суми сплаченої у якості ПДВ

Українські аграрії не вірять у можливість отримання дотацій на підтримку сільського господарства від держави, про що свідчать результати опитування, проведеного Всеукраїнською Аграрною Радою (ВАР) серед представників аграрного бізнесу на профільних сайтах, йдеться на сайті ВАР.

Так, 57% з 644 респондентів зазначили, що вони навіть не подавали заяву на отримання дотації. При цьому більшість із тих, хто ризикнув подати заяву (56% із 277 аграріїв), так і не були включені до реєстру на отримання дотацій. Таким чином лише 122 респонденти (менше половини з тих, хто подав заяву) стали «щасливими» здобувачами дотації.

Але що ж вони отримали? 68% від тих аграріїв, яким держава виділила дотації, отримали менше 10% від суми, яка була сплачена до бюджету у якості ПДВ. Від 10% до 20% сплаченої суми отримали 7% «щасливчиків», 20 — 30% припало на 2% респондентів, 30 — 40% — на 5%, 40 — 50% — на 2%, 50 — 60% — на 7% і 70 — 80% — також дістали лише 7% отримувачів.

ВАР неодноразово заявляла про неприпустимість поточної системи нарахування дотацій і продовжує роботу з Мінфіном і ДФС щодо доопрацювання формули, яка дозволить отримувати справедливі дотації. Адже сьогодні база виплати для підприємств виявляється заниженою через порядки ведення реєстру, розподілу дотацій і обміну інформацією між ДФС і Казначейством, які суперечать Податковому кодексу.

Виконано за допомогою Disqus