На Волині заклали плантації волоського горіха

13 травня 2017 1710 0
На Волині заклали дві горіхові плантації
golos.com.uaНа Волині заклали дві горіхові плантації

Цьогоріч на Волині заклали дві горіхові плантації: в Павлівці і в Коритниці, повідомляє «Голос України».

Лісничий Коритненського лісництва Петро Завадський розповів, що горіхові плантації заклали наприкінці квітня цього року на площі 17 тис. га. Перед посадкою, ретельно підготували ґрунт, провели розмітку плантації, адже правильне розміщення саджанців ― запорука гарного врожаю. Щоб плантації не загрожували вітри, місце під посадку з трьох боків захищено лісом.

«Вирощування горіха досить копітка справа. Це дичка. В подальшому проведемо окуліровку. Для цього підбиратимемо щепи високоякісних сортів. Розраховуємо вже через сім ― вісім років отримати перший врожай. Тут посаджено майже 1700 дерев. При хорошому догляді у зрілому віці кожне із них зможе давати до центнера плодів. Ця плантація потребує певних затрат. Це, насамперед, полив. Для того щоб зберегти вологу, проводимо мульчування ґрунту: тобто його верхній шар біля ствола закидаємо перегноєм або тирсою. Окрім того, що краще зберігатиметься волога, зимою не так промерзатиме коренева шийка деревець. Потрібно також зробити огорожу, організувати охорону. В лісі водяться дикі кабани та й люди можуть «допомагати»,― ділиться секретами вирощування волоського горіху Петро Завадський.

Лісничий Петро Завдський

На території Павлівського лісництва висадили відносно невелику горіхову плантацію ― 3,1 га. Лісничий Петро Конон розповів, що при її закладанні використали власні саджанці. Окрім того висадили в ґрунт ще 70 кілограмів горіха. Згодом дворічними деревцями їх теж використають для закладання саду. Як і в Коритниці, горіхові насадженні тут добре захищені від холодних вітрів густим лісом.

Лісничий Петро Конон

Придбайте сульфат амонію за вигідною ціною

Виконано за допомогою Disqus