В Україні зменшилось поголів’я свиней

17 травня 2017 71 0
Поголів’я свиней скоротилось на 7,3%
Kurkul.comПоголів’я свиней скоротилось на 7,3%

Станом на перше травня 2017 р. поголів’я свиней на 7,3% менше ніж на цю дату минулого року. Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на ДССУ.

Чисельність свиней в Україні скоротилась до 6, 62 млн голів. Це на 77 тис. голів менше ніж на початку квітня цього року та на 0,5 млн свиней менше ніж на перше травня 2016 р.

Так, кількість свиней, утримуваних сільськогосподарськими підприємствами опустилась нижче позначки 3,5 млн голів, втративши 6,7% у порівнянні з травнем 2016 р. Скорочення кількості виробничих потужностей торкнулося більше половини областей, проте помітнішими такі зміни були на Дніпропетровщині, Полтавщині, а також в Запорізькій та Харківській областях. Аналітики АСУ зазначають, що зміни в останній мають тимчасовий характер і пов’язані з тим, що один з найбільших операторів як регіону, так і країни оновлює поголів’я.

Водночас, свиногосподарства Львівщини та Хмельниччини, а також Київської та Кіровоградської областей наростили чисельність поголів’я, порівняно з попереднім роком. Так, спільні зусилля згаданих областей додали 83,4 тис. свиней, що дещо компенсувало втрату «індустріального» поголів’я в інших регіонах.

Виконано за допомогою Disqus