Робоча група з покращення фітосанітарного стану працюватиме у чотирьох областях

18 травня 2017 92 0
Робоча група поділена на дві підгрупи, одна з яких відповідатиме за законодавство, інша ― за практичні заходи
kurkul.comРобоча група поділена на дві підгрупи, одна з яких відповідатиме за законодавство, інша ― за практичні заходи

Робоча група з питань покращення фітосанітарного стану в Україні розпочала свою роботу в чотирьох областях — Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській.

Про це повідомив директор Департаменту фітосанітарної безпеки, контролю в сфері насінництва та розсадництва Андрій Челомбітко під час колегії Держпродспоживслужби, йдеться на сайті відомства.

Він нагадав, що робоча група поділена на дві підгрупи, одна з яких відповідатиме за законодавство, інша ― за практичні заходи в визначених регіонах.

Як зазначив Андрій Челомбітко, дії другої підгрупи будуть зосереджені на локалізації та ліквідації таких шкідливих організмів: сажкові хвороби, фузаріоз пшениці, амброзія полинолиста, клоп шкідлива черепашка.

«Перед начальниками головних управлінь Держпродспоживслужби Полтавській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях стоїть завдання забезпечити роботу на місцях та всіляко сприяти робочій групі. Також є необхідність визначити від головних управлінь Служби у вказаних регіонах відповідальних осіб за роботу цієї групи», ― наголосив Андрій Челомбітко.

Нагадаємо, що робоча група була утворена відповідно до наказу Міністерства агарної політики та продовольства України від 23 лютого 2017 року №87 «Про створення робочої групи з питань покращення фітосанітарного стану в Україні». До складу робочої групи входять представники Мінагрополітики, Держпродспоживслужби, бізнесу та науки.

Виконано за допомогою Disqus