Обсяги аміачної селітри скорочуються

10 серпня 2015 50 0
Обсяги аміачної селітри скорочуються
Кiev.all.bizОбсяги аміачної селітри скорочуються

В Україні вільні обсяги аміачної селітри продовжують скорочуватися, пише прес-служба державного підприємства «Держзовнішінформ».

Як зазначається у повідомленні, з підвищенням попиту, з боку середніх і малих сільгоспвиробників після закінчення збиральної кампанії, на ринку може виникнути дефіцит продукту вже найближчим часом.

«При подальшому підвищенні попиту на внутрішньому ринку і, як наслідок, — ціни, імпортери можуть почати постачання російського товару, незважаючи на антидемпінгове і додаткове мито. Крім того, очікується збільшення обсягів імпорту середньоазіатської аміачної селітри», — коментує провідний спеціаліст відділу хімічної продукції ДП «Держзовнішінформ» Костянтин Кинжалов.

Також додається, що перший тиждень серпня торговельні компанії пропонують аміачну селітру за 8800-9000 грн/т, СРТ станція замовника, при поставках залізничним транспортом. Імпортери також збільшують поставки альтернативних нітратних добрив — азотофосфата і аміачно-нітратного добрива, хоча зростання цін поки не відзначається.

Виконано за допомогою Disqus