Постраждала від бойових дій ферма відновила роботу

22 травня 2017 95 0
Щоб відновити поголів’я страусів на фермі до попередніх показників, знадобиться не менше чотирьох років
pixabay.comЩоб відновити поголів’я страусів на фермі до попередніх показників, знадобиться не менше чотирьох років

Ферма у Ямполі Лиманського району Донецької області, яка у 2014 р. постраждала від бойових дій відновила свою роботу. На території ферми планують відкрити повноцінний зоопарк, повідомляє ІА «Вчасно».

Ферма, на якій проживало 300 страусів та інші тварини працювала з 2004 р. і була популярною серед місцевих жителів. Влітку 2014 р. в Лиманському районі велися серйозні бойові дії. Внаслідок цього, більшість страусів на фермі загинули, а сама ферма зазнала серйозних пошкоджень.

На сьогодні на фермі живе лише 10 доросли страусів і 20 — молодняку, віком один рік. Із старожилів на фермі залишився лише один страус. Щоб самка страуса почала нести яйця їй має виповнитися три роки.

Раніше на фермі продавали страусині яйця. Тепер же їх поміщають в інкубатор та сподіваються на появу пташенят.

«Страуси хоч і великі птахи, але вони дуже лякливі. Для того, щоб вони несли яйця, мають бути сприятливі умови. А коли стріляли, літали вертольоти страуси відчували стрес і зовсім не неслись. Їх досі лякають вертольоти, які літають тут кожного дня», — розповідає працівниця ферми Світлана.

Окрім страусів на фермі проживає багато інших тварин та птахів. Три гімалайські ведмеді, олені, вовки, цесарки, пелікан, дикобрази, різноманіття качок та гусей.

Щоб відновити поголів’я страусів на фермі до попередніх показників, знадобиться не менше чотирьох років.

Адміністрація ферми переконана, що їх ферма стане повноцінним зоопарком. Для розвитку фермі прикладається чимало зусиль. Окрім збільшення поголів’я тварин та птахів, проводиться благоустрій території.

Виконано за допомогою Disqus