На Волині відкрили насіннєвий завод європейського зразка

24 травня 2017 1059 0
У Волинській області запрацював новий насіннєвий завод
kurkul.comУ Волинській області запрацював новий насіннєвий завод

Сьогодні 24 травня Президент України Петро Порошенко взяв участь в урочистому відкритті новозбудованого насіннєвого заводу в с. П’ятидні Володимир-Волинського району Волинської області, повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

В облдержадміністрації розповіли, що завод стане важливою частиною введення аграрного бізнесу не лише на Волині, а й в Україні.

За словами директора ТОВ «П'ятидні» Валерія Діброви, раніше на цьому місці була тракторна бригада. В Україні таких заводів лише п’ять. Продуктивність цього заводу становить 10 т/год. На цьому підприємтсві виготовлятимуть насіння пшениці, сої та гороху.

Урочисту церемонію відкриття розпочав Петро Порошенко.

«Менше трьох тижнів відділяє Україну і українців від початку дії безвізового режиму з країнами Євросоюзу. Наголошую на тому, що це одне із найбільш складних і важливих досягнень нашої команди, бо ніколи ще не надавали безвізовий режим країні, яка є об’єктом агресії в умовах міграційної кризи Євросоюзу. І вже з 11 червня по українському біометричному паспорті українці зможуть вільно подорожувати Європою. Хотів би наголосити, що безвіз має надзвичайно важливе історичне значення, адже це символ того, що ми остаточно відійшли від Радянської і Російської імперії. Україна повертається в європейську країну народів», – наголосив глава держави.

Окрім того, за словами Президента, аграрний комплекс є опорою економіки України та найбільшим джерелом валютних надходжень, які зміцнюють українську гривню.

Після промови Петро Порошенко перерізав стрічку, оглянув приміщення заводу та запустив його у роботу.

Виконано за допомогою Disqus