ГМ-культури займають 26% посівних площ у світі (ОПИТУВАННЯ)

26 травня 2017 81 0
Збільшення посівів ГМ-культур скоротило викиди CO2  та використання гербіцидів і інсектицидів
aggeek.netЗбільшення посівів ГМ-культур скоротило викиди CO2 та використання гербіцидів і інсектицидів

Посіви ГМ-культур збільшуються з кожними роком. Відповідно до звіту «Глобальний статус комерційних ГМ-культур: 2016» опублікованому організацєю The International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications ( дружня до ГМ-культур організація) у 1996 р. ГМ-культури вирощували на 1,7 млн га, то у 2016 ― на 185,1 млн га. Це 26% від площі всіх посівів у світі. Окрім того збільшилась кількість фермерів, які вирощують ГМ-культури ― тепер їх більше 18 млн чоловік, повідомляє Aggeek.

Основною причиною збільшення популярності ГМ-культур серед фермерів став ріст продуктивності полів та рентабельності бізнесу при вирощування ГМ-культур. Згідно звіту ISAAA, збільшення посівів ГМ-культур скоротило викиди CO2 та використання гербіцидів і інсектицидів.

У зв’язку зі скороченням сільськогосподарських земель на 19,4 млн га, вирощування ГМ-культур стає ще актуальнішим для збереження об’ємів виробництва.

Хоча зацікавленість ГМ-культурами постійно зростає, але їх вирощування все одно регулюється спеціальними органами. Згідно прогнозів ISAAA, ряд країн відмінить заборону на вирощування ГМ-культур у зв’язку з прийняттям цієї технології у світі.

Виконано за допомогою Disqus