У Бразилії 93% врожаю трьох основних культур скаладає ГМО — Celeres

18 грудня 2016 57 0
Прогнозується, що 96% врожаю або 32,7 млн ​​га, будуть засіяні сортами ГМО
agro2b.ruПрогнозується, що 96% врожаю або 32,7 млн ​​га, будуть засіяні сортами ГМО

Бразильські фермери продовжують високо застосовувати технології ГМО в рослинництві. Про це повідомляє «Експерт Агро».

За даними консалтингової фірми Celeres, якщо взяти сумарну посівну площу сої, кукурудзи і бавовни, бразильські фермери засівають 93% цих площ генетично модифікованими культурами.

Соєві боби є найбільш культивованими в Бразилії, і очікується, що 96% врожаю або 32,7 млн ​​га, будуть засіяні сортами ГМО.

Другий за величиною врожай в Бразилії — кукурудза, і 88% кукурудзи в Бразилії є генетично модифікованими гібридами або 15,7 млн ​​га.Повний сезон врожаю кукурудзи в Бразилії складається на 82,3% з генетично модифікованих гібридів.

На півдні Бразилії, де вирощується велика частина комерційного повного сезону кукурудза, кількість генетично модифікованих гібридів досягає 95% від загального обсягу виробництва в повний сезон.

У північно-східній частині Бразилії, де значна частина повного врожаю кукурудзи вирощується невеликими сімейними фермами, які вирощують кукурудзу для власних потреб для годівлі тварин, 61% кукурудзи генетично модифікованих гібридів. У врожаї Safrinha, який вирощується в основному тільки комерційними фермерами, 91,8% кукурудзи є генетично модифікованих гібридів.

Третя велика культура в Бразилії — бавовна, і 78% виробництва бавовни в Бразилії від ГМО різновидів.

Додається, що Національна технічна комісія з біологічної безпеки в Бразилії (CTNBio) схвалила 58 ГMO продуктів, 8 стійких до комах, 19 стійких до гербіцидів, 27 для комбінацій генів, 1 стійких до хвороб, 1 для підвищення врожайності, 1 для збільшення промислового використання, і 1 засухостійкий.

Виконано за допомогою Disqus