Аграрний фонд планує закупити 960 тис. т зернових

6 червня 2017 61 0
Колос у полі
Kurkul.comКолос у полі

За словами керівника департаменту малого та середнього бізнесу ПАТ «Аграрний фонд» Юрія Меленчука, у рамках весняної форвардної програми Аграрний фонд планує закупити 960 тис. т зернових, ідеться на Latifundist.com.

Весняна форвардна програма стартувала на початку березня 2017 р. і ще триває.

«Ми заключаємо форвардні договори за такими видами зернових як гречка, пшениця, кукурудза, можливо, докупимо ще і ячмінь», — зазначив Юрій Меленчук.

ПАТ «Аграрний фонд» буде продовжувати форвардну програму доти, доки будуть замовлення та необхідність підтримувати малі та середні агропідприємства.

За словами Юрія Меленчука, в рамках весняного форварду ПАТ «Аграрний фонд» планує закупити всього 960 тис. т зернових, із яких 700 тис. т — пшениця продовольча другого і третього класу, 50 тис. т — жито, близько 10 тис. т — гречка і 200 тис. т — кукурудза.

«Зараз законтрактували близько 650 тис. т зернових і видала аванси аграріям на суму в 1, 6 млрд грн. Але, як я вже відмічав, пакети документів від сільгоспвиробників ще приходять і ми їх опрацьовуємо по всій лінійці культур», — розповів керівник департаменту малого та середнього бізнесу ПАТ «Аграрний фонд».

Читати по темі: Весняний форвард Аграрного фонду в деталях

Виконано за допомогою Disqus