Фермери вийдуть на мітинг проти відкриття ринку землі — Томич

6 червня 2017 111 0
Іван Томич, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич
Kurkul.comІван Томич, президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич

У середу 7 червня фермери з різних областей України мітингуватимуть під стінами Верховної ради України. Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com повідомив президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Томич.

Причина чергового протесту — можлива перспектива відкриття ринку землі вже у червні.

«У довготривалій багатостраждальній боротьбі за землю зараз настає вирішальний момент. Тиск на парламент, який відбувається ззовні країни і всередині неї, щодо негайного відкриття ринку землі вже у червні, є дуже загрозливим викликом для України. Тому завтра ми виходимо до ВРУ. Також будуть інші громадські організації, політичні партії, але нас об’єднує одна мета — не допустити цієї трагедії. Чітко з цією ціллю ми виходимо», — розповідає Іван Томич.

Аграрії хочуть не допустити продаж української землі, а тому вже готуються до повної мобілізації, яку розпочнуть у разі затвердження Верховною Радою законопроекту щодо запуску ринку землі.

«Ми не розраховуємо завтра на особливі дії зі сторони влади, адже відповідного законопроекту поки що на розгляді парламенту немає. Але це попереджувальна акція. Якщо законопроект «Про обіг земель сільгосппризначення» буде внесено на розгляд сесії ВРУ, тоді ми будемо оголошувати повну мобілізацію. Ми вже ведемо підготовку, будемо звертатись до всіх парламентських і позапарламентських політичних партій, до всіх громадських організацій та громадян України. Усі мають усвідомити, наскільки це відповідальний момент. І наразі мова не йде про фермера, про сільгосппідприємства чи про продукти харчування. Мова йде про життєвий простір нації і майбутнє поколінь, яке можна втратити в один день», — додав президент АФЗУ.

Нагадаємо, мітинг розпочнеться 7 червня о 9.00 під Верховною радою України.

Вікторія Сумченко, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus