Українські виробники с/г техніки створили асоціацію «Украгроінжиніринг»

8 червня 2017 530 0
Євгеній Березовський, генеральний директор Групи компаній «Техноторг»
Kurkul.comЄвгеній Березовський, генеральний директор Групи компаній «Техноторг»

В Україні створили асоціацію вітчизняних машинобудівників – громадська спілка «Українська асоціація підприємств машинобудування та інжинірингу» (Украгроінжиніринг). Її презентація відбулася під час виставки «АГРО-2017»: аграрна політика — успіх через партнерство», повідомляє AgroPolit.com.

Асоціація «Украгроінжиніринг» має трьох засновників: ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод», ТОВ «Велес-Агро ЛТД», ГС «Всеукраїнська аграрна рада». Під час презентації більше двох десятків представників аграрних підприємств зацікавились вступом до асоціації. Її засновники переконані, що саме вітчизняне сільгоспмашинобудування повинно стати тим локомотивом, який значно посилить конкурентоздатність вітчизняної аграрної галузі.

За словами директора ГС «Украгроінжиніринг» Віктора Погорєлова, асоціація утворена для захисту інтересів не тільки машинобудівників, але й її користувачів, сервісів та постачальників цієї техніки.

«Асоціація консолідує виробників техніки, постачальників техніки, сервіси та споживачів цієї техніки. В кожного з них є свої потреби та інтереси. Але спільно ми зможемо їх швидко та ефективно вирішити. Ось наприклад сьогодні держава виділяє 20% на відшкодування сільськогосподарської техніки. Ці гроші виділив Кабмін, але як вони розподіляються, хто їх отримує? Ніхто це не рахує, а ми з вами зможемо», — заявив він.

Його підтримує й один з ініціаторів створення асоціації генеральний директор Групи компаній «Техноторг» Євгеній Березовський. Він переконаний, що така організація допоможе зміцнити позиції українських виробників, які сьогодні слабшають.

«Частка продажу української техніки впала майже до нуля. Якщо ми з вами нічого не будемо робити, то підприємства перестануть існувати. Варіантів немає — треба об’єднатись та боротися. Ми хочемо створити інструменти для просування української техніки в каїнах СНД та Європі. Багато виробників вже виходять на закордоні ринки, але це все як пілотні проекти, які тільки дають розуміння, що попит є. Інше питання, що сьогоднішня ситуація на ринку вітчизняної сільськогосподарської техніки не системна, бо всі гравці розпорошені», — говорить він про одну з головних проблем розвитку ринку.

Євгеній Березовський також запропонував конкретні дії в цьому напрямку.

«Потрібно створити алгоритм постійної участі для виробників у закордонних виставках, розвивати систему просування української продукції за кордоном і домогтися участі держави у всіх цих процесах. Звісно, що будемо також відстоювати бізнес-моменти всіх членів асоціації, які виникають і ініціювати перед владою законодавчі та різні організаційні напрацюванні для розвитку галузі. Наприклад, йдеться про введення мита на комплектуючі. Ви бачити скільки іноземних виробників представленні на «Агро-2017», але ви ж розумієте, якщо ви будете створювати на їх рівні техніку, то вам доведеться купувати комплектуючі за кордоном. Але вони сьогодні завезли їх безмитно, а вам доведеться це мито сплачувати. Тому потрібно думати про підняття конкурентоздатності українського виробника. Асоціація у цьому плані допоможе», — вважає він.

Виконано за допомогою Disqus