Відкритий ринок землі дозволить побороти рейдерство — Мушак

15 червня 2017 78 0
Олексій Мушак, народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин
agropolit.comОлексій Мушак, народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин

Зняття мораторію і відкриття цивілізованого ринку землі cприятиме тому, що рейдерських атак буде менше, пише «Радіо Свобода».

Про це розповів народний депутат, член Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин Олексій Мушак.

«Хотів би нагадати всім прихильникам вічного мораторію на продаж землі, що рейдерські атаки й інші негаразди відбуваються, коли він (мораторій) є, і не відбуваються, коли є ринок землі. Є негативні тенденції, проблема з реєстрами, кадастрами тощо», — сказав нардеп.

За словами Олексія Мушака, нині є багато негативних тенденцій, проблема з реєстрами, кадастрами тощо і мораторій не дозволяє вирішити проблему рейдерських атак, однак ринок землі буде сприяти вирішенню ситуації.

«Коли ми кажемо про рейдерські атаки, то з одного боку, хтось каже, що це рейдерська атака, а з іншого — людина, яку звинувачують у рейдерстві, говорить, що, він підписав договори, зареєстрував їх у Мінюсті, заплатив гроші селянам, які йому здали пай – і він у чомусь правий. Відповідно, виникає ця колотнеча», — розповів член аграрного комітету.

Виконано за допомогою Disqus