У Мінагрополітики допрацюють механізм бюджетних дотацій на 2018 р.

15 червня 2017 211 0
Чоловік оминає граблі
vistanews.ruЧоловік оминає граблі

Міністерство аграрної політики та продовольства України (Мінагрополітики) працює над удосконаленням формули розрахунку дотацій сільгосптоваровиробникам в рамках програм державної підтримки, повідомили на сайті відомства.

Раніше міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий наприкінці 2016 р. разом з депутатами відстояв виділення АПК держпідтримки у розмірі 1% ВВП протягом наступних 5 років. У 2017 р. ця сума становить 5,5 млрд грн.

Як повідомили у прес-службі Мінагрополітики, у перші місяці реалізації програм підтримки виявили багато моментів, які потребують доопрацювання та внесення відповідних змін до порядку використання коштів.

Зокрема, необхідно обговорити необхідність внесення змін в частині ритмічності нарахувань дотацій для представників тваринницької галузі. Наразі фахівці Мінагрополітики аналізують чинну систему.

Нагадаємо, що програма бюджетної дотації спрямована на розвиток сільськогосподарських товаровиробників та стимулювання виробництва сільгосппродукції.

Термін дії — 5 років (з 1 січня 2017 р. по 1 січня 2022 р.).Обсяг коштів — 4 млрд грн (у 2017 р.).Мають право на отримання — сільськогосподарські товаровиробники — платники податку на додану вартість.

Види діяльності, на які розповсюджується бюджетна дотація: тваринництво, вирощування винограду, фруктів, ягід, горіхів, овочів, тютюну та цукрового буряку.

Обмеження — щомісячний розмір бюджетної дотації товаровиробникам, які займаються птахівництвом, не може перевищувати 50 відсотків виділених асигнувань на бюджетну дотацію у поточному місяці.

Із умовами надання бюджетної дотації можна ознайомитися за посиланням тут.

Виконано за допомогою Disqus