У Податковий кодекс України хочуть внести зміни щодо с/г кооперативів

16 червня 2017 200 0
Корови на фермі
kurkul.comКорови на фермі

У Верховній Раді України 14 травня зареєстрували законопроект №6587 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сільськогосподарських кооперативів», пише «АПК-Інформ».

Цей документ поданий за ініціативою Всеукраїнської Аграрної Ради, Асоціації виробників молока і Асоціації свинарів України.

«Для наших асоціацій першочерговим є стабільний розвиток кооперації. На жаль, інститут економічних взаємин залишається вкрай слабо розвинутим в Україні, на відміну від країн ЄС, Канади та США. Україні необхідно комплексне вдосконалення національного законодавства в сфері кооперації. Тому ми виступили ініціаторами розробки відповідних законопроектів. У результаті ФАО і ЄБРР профінансував відповідний проект, наслідок чого стали новою редакцією закону про сільськогосподарську кооперацію», — повідомив заступник голови ВАР Михайло Соколов.

Він нагадав, що 31 травня з ініціативи ВСА, АВМ і АСУ вже зареєстрований законопроект №6527 про сільськогосподарську кооперацію.

Також зазначається, що на базі зазначених асоціацій створені «Перший молочний кооператив» (б'єднання майже 30 молочних господарств-членів АВМ) і Перший український сільськогосподарський кооператив (ПУСК, який об'єднав 36 господарств із загальним земельним банком близько 120 тис. га, в який входять члени ВАР, АВМ і АСУ).

Виконано за допомогою Disqus