Аграріям потрібна державна довгострокова позика — думка

13 серпня 2015 53 0
Аграріям потрібна державна довгострокова позика — думка
Кurkul.comАграріям потрібна державна довгострокова позика — думка

Українська держава має позичати аграріям довгі дешеві гроші в національній валюті, таку думку під час зустрічі з міністром аграрної політики та продовольства України Олексієм Павленком на Тернопільщині оприлюднив голова наглядової ради товариства з обмеженою відповідальністю «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз, пише «Сорока».

«Не варто державі зараз ставити за пріоритет великі агрохолдинги, адже вони можуть і різко збанкрутувати. Право на життя мають і маленькі господарства. У нас в країні є мільйони селян, які мають по декілька гектарів, але сидять фактично без роботи. Їх треба організувати в кооперативи, створити відповідну інфраструктуру, таким чином дати можливість людям заробляти. Це додатково створить великий резерв для області в плані наповнення бюджету», — каже Петро Гадз.

За його словами, рефінансування банків принесло одні клопоти, як результат – ані банків, ані грошей. Аграрії краю переконані, що існує один ефективний спосіб активізації внутрішнього ринку. І тут руку допомоги фермерам має простягнути держава.

«Держава має позичати аграріям довгі дешеві гроші в національній валюті і за 3-4 роки цю країну просто не впізнають», – зауважив він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою