ХНАУ ім. В. Докучаєва запровадить підготовку ІТ-фахівців с/г профілю

20 червня 2017 204 0
Представники університету та Харківського IT кластера
Харківський IT кластерПредставники університету та Харківського IT кластера

Харківський національний аграрний університет ім. В. Докучаєва, який нещодавно відзначив двохсотлітній ювілей збирається запровадити підготовку ІТ-фахівців сільськогосподарського профілю, йдеться у прес-релізі Харківського ІТ кластера.

Ця освітня ініціатива виникла як початок співпраці найстарішого агарного вузу України з Харківським ІТ кластером. Відповідний Меморандум про партнерство та співробітництво між ними був підписаний 16 червня.

Згідно з документом, сторони об’єднають зусилля в підготовці ІТ-фахівців для аграрного сектора і сприятимуть впровадженню новітніх ІТ-технологій в сільськогосподарській сфері. У ХНАУ ім. В. Докучаєва планують за підтримки ІТ кластера відкрити відповідні спеціальності і створити нову кафедру. Прихід фахівців такого рівня також буде сприяти якнайшвидшому впровадженню сучасних ІТ-технологій в аграрному секторі.

Національний сільськогосподарський комплекс, здатний стати повноцінним замовником для ІТ-компаній, оскільки розвиток будь-якої галузі веде до автоматизації процесів і передачі ряду функцій електронними системами. Зараз на ринку практично немає фахівців, які володіють профільними знаннями в аграрному секторі і могли б створювати для нього програмні продукти і сервіси.

Ректор ХНАУ ім. Докучаєва, професор Олександр Ульянченко, заявив, що якісні зміни в підготовці агарних фахівців будуть помітними вже через 2-3 роки.

Керівник ІТ кластера Дмитро Яковлєв зазначив, що якість та кількість наявних фахівців ― одна з головних проблем національного ІТ-ринку.

«У нас вже є план розвитку співпраці з університетом, який ми почнемо втілювати вже в цьому навчальному році, а буквально з наступного вересня відкриється набір студентів на нову спеціальність, пов’язану з ІТ», ― підкреслив співзасновник Харківського ІТ кластера і один з ініціаторів проекту Едуард Рубін.

Виконано за допомогою Disqus