Цьогоріч найменші показники в с/г має Запорізька область

23 червня 2017 266 0
Свиноферма
Kurkul.comСвиноферма

Найголовнішою проблемою Запорізької області є сільське господарство. За перший квартал 2017 р. регіон має найгірші показники по Україні. А відтак губернатору Запорізької області Костянтину Брилю відвели 13 місце у рейтингу губернаторів від видання «Деловая столица».

Так, поки давати прогнози на майбутній врожай поки рано, а ось тваринництво в області переживає спад. Сільгоспвиробництво зменшилося в першому кварталі на 8,9%, за підсумками чотирьох місяцівна 8,1%, і це найгірший результат по Україні.

Найбільше знизилося виробництво м'яса — на 11,7% за найсвіжішими даними (за січень-травень). Станом на 1 червня поголів'я свиней скоротилося на 20,4% в порівнянні з тим, що було роком раніше.

Також Запорізька область друга знизу по динаміці реальної зарплати, третя знизу по прийому в експлуатацію житла і по динаміці чисельності штатних працівників, четверта знизу по динаміці роздрібної торгівлі.

У той же час область третя по притоку прямих іноземних інвестицій на душу населення, четверта — за обсягом експорту на одного жителя і по середньомісячній зарплаті, п'ята — по освоєним капітальним інвестиціям на душу населення.

Виконано за допомогою Disqus