Мораторій на продаж землі буде скасований — експерт

26 червня 2017 1091 0
Поле
Kurkul.comПоле

Імовірно, що мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення буде скасований восени. Таку думку висловив політолог Руслан Бортник, йдеться на сайті Асоціації «Свинарі України».

«Думаю, що мораторій буде скасований. І вся ця боротьба, яка сьогодні відбувається — це боротьба за форму, як ринок землі буде реалізовуватися. Вже не стоїть питання: буде реформа чи не буде. Захистити мораторій вже не вдасться. Але починати реформу потрібно з державної землі, а також створивши форму аукціону, щоб можна було зайти на сайт і купити землю, яку виставляють на продаж», — заявив політолог.

За його словами, ринок землі є зобов’язанням України перед МВФ, проте ніяких концепцій цієї реформи на сьогоднішній день не існує.

«Проведення такої аграрної реформи, перш за все, є зобов’язанням перед МВФ. Але варто зазначити, що ми до цих пір не знаємо, що ми обговорюємо, немає законопроектів і будь-якої концепції. Також дуже активно почали говорити про те, що обов’язково буде дано право покупки землі юридичним особам. Але очевидно, що це найпростіший механізм скупки землі іноземними громадянами, інвесторами, які абсолютно не зацікавлені в соціально-економічному розвитку цієї землі, а їх мета — це отримання прибутку», — зазначив політолог.

Виконано за допомогою Disqus