Аграрії не використовують інновації через заборону незареєстрованих пестицидів — Кулініч

27 червня 2017 83 0
Аграрії не використовують інновації через заборону незареєстрованих пестицидів — Кулініч
dailyhealthpost.com

Заборона на ввезення незареєстрованих пестицидів згідно зі статтею 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» не дає українським аграріям використовувати передові технології.

Таку думку висловив голова земельного підкомітету Аграрного комітету ВРУ, народний депутат Олег Кулініч, коментуючи поданий ним законопроект №6606.

Раніше 21 червня цей законопроект №6606 «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про пестициди та агрохімікати» щодо ввезення пестицидів на митну територію України» був внесений на розгляд ВРУ і опублікований на Урядовому порталі.

«Через таку вимогу унеможливлюється доступ новітніх оригінальних засобів захисту рослин до державних випробувань та подальшої реєстрації в Україні, а українські аграрії втрачають можливість використовувати передові технології», — зазначив Олег Кулініч.

Депутат вважає, що якийсь час тому цією забороною законодавство намагалося обмежити потрапляння в Україну неякісних або контрафактних засобів, але зараз на практиці ця норма, навпаки, має негативні наслідки.

Виконано за допомогою Disqus