Керівництво Луганщини розшукує потенційних фермерів

3 липня 2017 172 0
Корова на фермі
pixabay.comКорова на фермі

В Кременецькому районі Луганської області розвиватимуть сімейні ферми. Райдержадміністрація проведе моніторинг потенційних ферм та виділить кошти на їх розвиток.

Про це йдеться на сторінці Кременецької райдержадміністрації у Facebook.

Райдержадміністрація на Луганщині запозичує європейський досвід. В державах-членах ЄС сімейні ферми є основними господарюючими суб’єктами в аграрній сфері. Для розвитку таких ферм створюють всі необхідні умови.

Кременецька райдержадміністрація також створить умови, необхідні для розвитку дрібних та сімейних ферм у регіоні.

Сімейні ферми в Україні не нові і вже кілька років поспіль створюються громадські ініціативи, ініціативи компаній, міжнародні проекти тощо для розвитку цієї галузі.

«На цей час райдержадміністрацією проводиться моніторинг наявності потенційних сімейних фермерів у нашому районі. Зібрана інформація буде використовуватись для організації ведення цивілізованого сімейного господарювання та задля залучення коштів донорських організацій на підтримку дрібних і сімейних ферм», ― йдеться у повідомленні.

Перелік таких господарств буде передано до облдержадміністрації для створення єдиного реєстру потенційних сімейних фермерів Луганської області.

Виконано за допомогою Disqus