Пасічники на Сумщині погрожують місцевим фермерам

13 липня 2017 803 0
Бджола на соняшнику
pixabay.comБджола на соняшнику

На Сумщині виник конфлікт між пасічниками та фермерами через загибель бджіл, пише SuperAgronom.com.

Зараз на полях цвіте соняшник, місцеві господарства почали інсектицидну обробку посівів. А пасічники вивезли на поля бджіл, у результаті частина комах загинула.

«Учора приїздили до мене на поле чоловіки, що тримають у селі поряд з нашими полями пасіку. Сказали, що прямо тут застрелять, якщо не припинимо «бризкати» соняшник. При цьому оголошення про обробку ми розвісили ще за 3 дні, у сільраді попередили. А от пасічники вивозять вулики, не попереджаючи нас. Дізнаємося про них випадково, коли об’їжджаємо посіви», — говорить агроном Артур Радовський.

Більшість бджолярів у селах не вважають за потрібне попереджати сільраду про вивіз вуликів, тому і попередження про проведення робіт не отримують.

Щоб погасити конфлікт, аграрії об’їхали двори місцевих пасічників та попросили тимчасово закрити бджіл у вуликах. Проте не всі бджолярі налаштовані миролюбно. Дехто вимагає компенсації за загибель комах.

Ситуація поки що вирішилася сама по собі: несподівана злива з грозою «вигнала» з поля і агрономів з оприскувачами, і пасічників із бджолами.

Виконано за допомогою Disqus