Робоча група перевірить проблемний свинокомплекс на Полтавщині

20 липня 2017 121 0
Свині
pixabay.comСвині

У Полтавській області створять робочу групу, щоб перевірити чи ведеться діяльність на ТОВ «Сільські традиції». Попри припинення діяльності підприємства у березні 2017 р., мешканці переконані, що воно працює. Тим самим шкодить їхньому здоров’ю.

Про це повідомили в Полтавській ОДА.

У Полтаві відбулася нарада з питань господарської діяльності підприємства ТОВ «Сільські традиції». Її очолив директор Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА Ігор Піддубний.

Конфлікт тут триває уже не один рік. Місцеві жителі стверджують, що незважаючи на те закриття підприємства, неприємний запах продовжує накривати їхнє селище.

«Сморід просто нестерпний. Нічого не змінилося. Наші діти хворіють — на лейкоз захворіли дві дитини. Ми думаємо, що насправді підприємство продовжує свою діяльність. Ми хочемо потрапити на території та на власні очі побачити, що там відбувається», — розповіла Лідія Плужник, жителька Біликів Кобеляцького району.

Керівництво підприємства стверджує, що ще в березні вивезли всіх тварин.

«В березні 2017 р. ТОВ «Сільські традиції» припинило свою господарську діяльність. На сьогоднішній день всі приміщення свинокомплексу почищені, побілені, опломбовані і жодна тварина там не утримується», — запевнив заступник директора ТОВ «Сільські традиції» Роман Калатур.

Щоб вирішити конфлікт на нараді вирішили створити робочу групу, яка перевірить підприємство.

До неї увійдуть як представники контролюючих органів, так і представники громадськості. Таким складом вони зможуть потрапити на підприємство уже найближчим часом.

Виконано за допомогою Disqus