Ціни на помідори в Україні суттєво знизились

1 серпня 2017 529 0
Томати на гілочці
pixabay.comТомати на гілочці

Із понеділка 31 липня на найбільших гуртових ринках країни спостерігається різке зниження ціни на томати, пише Інфо-Шувар.

Зараз ціна на томат знизилась у 1,5-3 рази порівнянні з минулим тижнем і коливається в діапазоні 2-17 грн/кг. Найбільш помітне зниження ціни було зафіксоване на ринку «Нежданий» в Херсонській області. Томат тут подешевшав більш ніж в 3 рази. Сьогодні на «Нежданному» його вже можна купити по 2-3 грн/кг.

На найбільшому гуртовому ринку Західного регіону РСП «Шувар» томат вже пропонують за ціною 7-10 грн/кг, тобто ціни за тиждень тут впали майже в 2 рази. 

Найдорожчий томат сьогодні пропонують на торгових майданчиках ринку «Столичний» у Києві, де ціни поки не поспішають знижуватись і тримаються на рівні 12-17 грн/кг.

Як вже повідомлялось раніше, зниження ціни на томати на початку серпня — досить стандартна ситуація оскільки, саме в цей період, на внутрішньому ринку спостерігається суттєве збільшення пропозиції ґрунтових томатів.

Аналітики зазначають, що станом вже на другу половину липня, ціни на український томат були зафіксовані на рекордно високому рівні. Саме тому падіння ціни, що спостерігається, зараз є настільки відчутним.

Виконано за допомогою Disqus