Китай. Зафіксували спалах пташиного грипу

4 серпня 2017 30 0
Півень
kurkul.comПівень

Міністерство сільського господарства КНР підтвердило інформацію про спалах пташиного грипу на одній з птахофабрик в Автономному районі Внутрішня Монголія. Влада повідомила про 35 тис. заражених птахів, 15 тис. з яких вже загинули від хвороби, пише Ptichki.net.

Масова загибель птахів була зареєстрована 28 липня на птахофабриці в повіті Тунляо. Власник ферми негайно звернувся в карантинну службу, фахівці якого обстежували заражених птахів і виявили вірус H5N1 в їх крові.

В даний час птахофабрика закрита, співробітники карантинних служб ведуть очищення, всі заражені птахи були знищені. 66,5 тис. повністю здорових птахів були вивезені в безпечне місце на час очищення птахофабрики.

Відповідальність за своєчасне звернення до влади власник ферми отримає грошову винагороду, яке покриє витрати в зв'язку з забоєм заражених птахів. Торгівля живою птицею і її м'ясом на території Тунляо тимчасово припинена до з'ясування обставин.

«Комісія охорони здоров'я і планування сім'ї провінції Чжецзян підтвердила інформацію про новий випадок зараження людини смертельно небезпечним вірусом H7N9, який також відомий як «пташиний грип». Напередодні небезпечний вірус був виявлений в крові 64-річного місцевого жителя», —ідеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus