В Україні скоро з’явиться равликова ікра

6 серпня 2017 3129 0
Раликова ферма
expres.uaРаликова ферма

На Закарпатті в Нижньому Селищі  підприємець Михайло Дем’ян разом із колегою вирощує ескарго — харчових равликів. У найближчих планах — збирати равликову ікру. Адже це може давати додатковий прибуток: баночка 50 г цього делікатесу коштує до 2 тис. грн, пише «Експрес».

Читайте за темою: На Закарпатті запрацювала перша равликова ферма

«На орендованих 0,5 га землі розводимо равликів гелікс Мюллер — цей вид не такий поширений в Україні як виноградний, та в нього ніжне, м'яке, ароматне м’ясо», — говорить Михайло Дем’ян.

Як розповідає власник равликової ферми, поширена помилкова думка, що особливих умов слимаки не потребують. Та в їстівних видів саме від раціону залежить смак м’яса. Із першого-ліпшого равлика не вийде вишукана страва.

«Щоб м’ясо слимака було ніжним та не гірчило, потрібен щоденний догляд. Равлики люблять простір та вологу. Меню в равликів досить різноманітне. Ділянку засіяв спеціальною травою, насіння купував у Німеччині. А годую їх збалансованою сумішшю. Щодня цим крихіткам потрібно два відра кормів», — розповідає фермер.

Крім збалансованого корму, равликам потрібна волога, для цього на фермі двічі на день запускають систему, що діє за типом туманного зрошення. Дрібні краплі води густим туманом спадають на кожну травинку. Оці дрібні краплі злизують слимачки, так равлик п’є воду.

Щоб дізнатися про тонкощі їх розведення, Михайло Дем’ян тричі літав на Кіпр, також їздив у країни Балтії. Рік пішов на облаштування ферми та розведення маточного стада. Закупив 10 кг равликів.

Нині на фермі підростає молодняк. Уже за три місяці цих молюсків подаватимуть у найкращих ресторанах Італії та Франції.

Виконано за допомогою Disqus