Вітчизняні виробники повідомили, як заробити на делікатесах

15 травня 2018 141 0
Чорна ікра
pixabay.comЧорна ікра

Українські виробники чорної ікри, хамону та прошутто розповіли про можливості отримання доходів від цього делікатесу, передає Новое Время.

Прибуток від їстівного чорного золота можна отримати через 5 років.

«Ми вже 5 років займаємося цим, але поки що вкладаємо кошти постійно і не можемо до нуля дійти. Думаю, і в наступному році не дійдемо. Адже за 5 років ми платили оренду, заробітну плату, виробляли і купували корми, платили за електрику і так далі, і нічого з цього фактично не мали або мали дуже мало. Тобто наші витрати значно перевищують доходи», — стверджує генеральний директор сільськогосподарського підприємства Bester Юрій Яременко.

Потужність виробництва досягає 15 кг/доба, в сезон нересту виходить до 1 т ікри, яка за кілька годин потрапляє на полиці українських магазинів або експортується в Марокко, Китай, Францію.

Ще одним ризиком цього бізнесу є цінова нестабільність. За словами директора сільськогосподарського підприємства Bester Антона Яременка, ціна ікри, як ціни на нафту, постійно змінюється.

Також на українському ринки з’явилися хамон і прошутто, які виготовляються в Україні за італійськими традиціями.

«Базові речі повністю взяті звідти. Ми прагнемо, щоб це було схоже на італійські аналоги. Але є своя специфіка, тому що у нас сировина трохи відрізняється від італійської», — розповідає партнер компанії Ham.Lo Сергій Чучков.

Від виробництва хамону та прошутто прибуток можна отримати за 12 місяців. Крім того, за ціною хамон і прошутто конкурують лише між собою.

 

Виконано за допомогою Disqus