Укроліяпром прогнозує зростання виробництва олійних культур

3 червня 2015 48 0
Укроліяпром прогнозує зростання виробництва олійних культур
Latifundist.comУкроліяпром прогнозує зростання виробництва олійних культур

У 2015/16 МР прогнозується виробництво основних видів олійних культур на рівні 17,19 млн т проти 16,17 млн ту 2014/15 МР (зростання на 6,3%). Про це повідомляє прес-служба асоціації «Укроліяпром».

Зростання виробництва передбачається, головним чином за рахунок сої – на 13,7%. Щодо валового збору соняшнику, то зростання передбачається на 4% (до 10,5 млн т).

«При цьому у розрахунках щодо валового збору олійних, зокрема соняшнику, значну питому вагу займають площі, розташовані у Донецькій та Луганській областях – 500 тис. га або майже 10% від прогнозованих площ під соняшник в цілому по Україні», — йдеться у повідомленні.

Потужності з переробки олійних в Україні дозволяють переробляти весь урожай та нарощувати експортний потенціал не тільки соняшникової олії, але й ріпакової та соєвої, які користуються попитом на світовому ринку та практично повністю експортуються з України. Переробка сої та ріпаку всередині країни стримується через їх масовий експорт та відсутність дієвих заходів щодо максимального залучення для переробки на вітчизняних підприємствах.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою