На Черкащині свиням роблять щеплення для діагностики АЧС

18 серпня 2015 69 0
На Черкащині свиням роблять щеплення для діагностики АЧС
Кurkul.comНа Черкащині свиням роблять щеплення для діагностики АЧС

З метою попередження та профілактики захворюваності на африканську чуму свиней (АЧС) у Черкаській області перевірять 194 господарств, де вирощують від 20 і більше свиней. Саме стільки ферм зареєстровано в регіоні, що спеціалізуються на вирощуванні цих тварин, пише сайт Черкаської облдержадміністрації.

«Інспектори ветеринарної медицини регіону розпочали перевірку свиногосподарств всіх форм власності стосовно дотримання ветеринарного законодавства при вирощуванні свиней», — зазначив заступник начальника головного управління ветеринарної медицини в Черкаській області Віктор Маламуж.

За його словами, ветеринари області активно співпрацюють із населенням, аби не допустити спалаху хвороби в регіоні. На Черкащині вже провели близько 220 моніторингових досліджень біоматеріалів від домашніх свиней, з яких 11 випадків – із підозрою на зараження африканською чумою. Щеплення проти класичної чуми свиней вже зробили майже 250 тис. тварин, що допомагає діагностувати тип захворювання.

«Болючим питанням залишається стихійна торгівля. Адже більшість тих, хто реалізує свою продукцію під час такої торгівлі, не мають жодного супровідного ветеринарного документа та не пройшли ветеринарно-санітарної експертизи, що значно підвищує вірогідність поширення африканської чуми свиней в області», — сказав посадовець.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою