Елеватори готуються приймати більше зерна від Аграрного фонду

21 серпня 2017 103 0
Потаське хлібоприймальне підприємство
Kurkul.comПотаське хлібоприймальне підприємство

Потаське хлібоприймальне підприємство (ПХП) ― одне із приймальних підприємств у Черкаській області з яким співпрацює ПАТ «Аграрний фонд». У 2017 р. підприємство планує збільшити прийом зерна від Аграрного фонду.

Про це йдеться у матеріалі «Форвард в дії: як фермери та Аграрний фонд співпрацюють в «полях» від Kurkul.com

Як повідомив директор Потаського хлібоприймального підприємства ДАК «Хліб України» Олександр Кучеренко, минулого року на ПХП зберігали 8 тис. зерна ПАТ «Аграрний фонд».

«Минулого року «Аграрний фонд» завіз 8 тис. т пшениці, яку ми зберігали до весни. Пшениця весною була високої якості. Порушень ані з боку елеватора, ані «Аграрного фонду» при розрахунках не було», — пояснює він.

За його словами, кожного року обсяги співпраці зростають.

«Сьогодні тенденція йде до зростання. Я думаю, що цьогоріч буде 10-12 тис. т зерна, яке заготовить «Аграрний фонд». За його словами, аграрії регіону везуть переважно пшеницю. Однак елеватор може забезпечити зберігання всієї лінійки продукції по форварду «Аграрного фонду»:  кукурудзу, гречку, жито», ― наголосив Олександр Кучеренко.

За його оцінками, програмою  Фонду користуються і великі, і малі агропідприємства.

«Нам вигідно працювати з «Аграрним фондом», тому що він зберігає зерно і від цього елеватор отримає прибуток. Фермери, зі свого боку, отримують своєчасний і прозорий розрахунок», — пояснює він зиск для кожної зі сторін.

 

Виконано за допомогою Disqus