На Тернопільщині зерно у фермерів прийматиме новий європейський елеватор

15 грудня 2017 409 0
Нові силоси
Нові силоси

Компанія «Рентком» наприкінці листопада 2017 р. відкрила першу чергу елеватора в с. Дзвиняч Заліщицького району Тернопільської області. Інвестиції в проект склали € 8 млн, пише Elevatorist.com.

На урочистій церемонії був присутній віце-прем'єр-міністр України Степан Кубів. Він подякував інвесторам за створення нових робочих місць в районі.

Потужність першої черги нового підприємства складає 30 тис. т одноразового зберігання. Далі елеватор планують розширити до 90 тис. т.

На зерносховище встановили 6 плоскодонних силосів TORNUM — по 5 тис. т кожен. Також є 3 буферні силоси з конусним дном.

Транспортна система елеватора представлена ​​транспортерами і норіями від компанії Skandia. Їх потужність складає 100 т/год.

«Шведська компанія надала нам обладнання високої якості за помірну ціну. Подібний проект, який пропонував інший європейський виробник, коштував на кілька мільйонів євро дорожче. Зекономлені кошти ми зможемо інвестувати в інші напрямки», — повідомив співзасновник «Ренткома» Ігор Рак.

Підприємство надаватиме послуги з доопрацювання зернових: для цього на елеваторі є вузол очищення і зерносушарка. Очисне обладнання дасть можливість проводити як попередню, так і тонку очистку зерна. А мультикультурна зерносушарка TORNUM ТК забезпечить дбайливе сушіння продукції.

«Це одна з останніх модифікацій TORNUM з інтелектуальним сушінням та  пиловиділенням. Для сої її продуктивність становить 32 т/год при знятті 4% вологості, для кукурудзи — 43 т/год, зі зняттям вологості з 24% до 14%», — розповів глава українського представництва компанії TORNUM В'ячеслав Коваленко.

За словами В'ячеслава Коваленка, новий елеватор компанії «Рентком» є одним з найсучасніших на сьогодні.

Також глава українського представництва компанії TORNUM розповів, що система інтелектуального управління зерносушарки IDС дозволяє контролювати процес сушіння дистанційно, за допомогою смартфона. Також протягом місяця йде запис всіх процесів, що відбуваються при сушінні, що забезпечує контроль роботи сушарки з боку замовника і служб підтримки TORNUM.

Головний інженер проектів компанії TORNUM Віталій Фіцик додав, що зерносушарка допоможе елеватору заощадити енергоресурси.

«Можна змінювати налаштування сушарки під найоптимальніший процес сушіння. Це дозволяє не тільки вибрати найбільш дбайливий режим для зерна, а й заощадити газ підприємству», — сказав Віталій Фіцик.

Виконано за допомогою Disqus