Птахівники Донеччини створять новий кооператив

28 серпня 2017 122 0
Артем Бутов, ініціатор нового кооперативу, фермер із с. Дробишеве на Донеччині, займається вирощуванням бройлерів,
kurkul.comАртем Бутов, ініціатор нового кооперативу, фермер із с. Дробишеве на Донеччині, займається вирощуванням бройлерів,

У Донецькій області малі і середні виробники продукції птахівництва об’єднаються в кооператив.

Зараз до цього руху готові поки приєднатися три господарства.

Про це в інтерв'ю Kurkul.com розповів ініціатор створення кооперативу, місцевий фермер, який вирощує бройлерів, Артем Бутов.

Метою об’єднання птахівників є створення власного забійного цеху із потужністю 350 голів/год.

Зараз Артем Бутов і його колеги працюють над юридичними аспектами створення кооперативу: підготували статут, провели установчі збори та звернулися у відповідні органи реєстрації.

За словами фермера, ідея кооперації з іншими виробниками в нього виникла щойно дізнався, що це за явище в сучасному фермерстві та які в нього переваги .

«Нам розповідали про це поняття представники ФАО. Кооперація допомагає не стати багатшим, а вижити, скажімо так. Якщо об’єднуватися, то все виходитиме дешевше. Наприклад, у мене буде 6 тис. голів птиці, і в мого товариша — ще 6 тис., в іншого — ще 15 тис. голів. Якщо я беру комбікорм для своїх птахів, то це коштуватиме по 12 грн. Якщо ми беремо для всіх трьох господарств, то ціна буде вже 10 грн. Спільна закупівля — величезний плюс кооперації. Буває, що виробники об’єднуються лише заради цього», — розповів Артем Бутов.

Фермери планують брати участь у програмах допомоги кооперативам від ФАО та держави.

Виконано за допомогою Disqus