На Львівщині перевірятимуть перевізників м’яса, аби запобігти поширенню АЧС

30 серпня 2017 91 0
Свиня з поросятами
pixabay.comСвиня з поросятами

З метою посилення заходів безпекиу зв’язку з виявленням в сусідніх областях випадків захворювання на АЧС. Відтак, уже від 29 серпня представники патрульної поліції перевірятимуть машини, що в’їжджатимуть на територію області, зокрема ті, що обладнані холодильними камерами та рефрижераторами для перевезення м’ясопродуктів.  

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Нагадаємо, випадок захворювання тварин на АЧС зафіксували у сусідній зі Львівською ― Закарпатській області.

У же відомо, на яких саме трасах перевірятимуть автомобілі.

«Ми будемо перевіряти на тих трасах, які вже патрулюємо. Це, відповідно, траси міжнародного та державного значення. Основна увага буде приділена трасі М06, оскільки це напрямок на Закарпаття. А вже превентивні заходи будуть введені на тих трасах, які ми вже патрулюємо: напрямок на Краківець, на Раву-Руську, Шегині і відрізок шляху до Червонограда», ― роз’яснив керівник Патрульної поліції Роман Пилипенко.

Спеціалісти Держпродспоживслужби контролюють ситуацію в селах.

«Наразі наші спеціалісти працюють в кожному селі, вони контролюють ситуацію й перевіряють кожен випадок  загибелі свиней. Для цього роблять спеціальні аналізи, щоб виключити ймовірність зараження таким недугом», ― зазначив начальник Головного управління Держпроспоживслужби у Львівській області Євген Баркита.

Наразі жодного випадку захворювання на африканську чуму свиней в області не виявлено. Спеціалісти закликають мешканців області, особливо аграріїв, ретельно стежити за здоров’ям тварин.

Виконано за допомогою Disqus