На Полтавщині агрофірма збувала заражене АЧС м'ясо

20 серпня 2015 71 0
На Полтавщині агрофірма збувала заражене АЧС м'ясо
Кurkul.comНа Полтавщині агрофірма збувала заражене АЧС м'ясо

На Полтавщині агрофірма «Луккул» продала інфікованих африканською чумою свиней (АЧС) тварин, із публічного акціонерного товариства «Агрокомбінат «Калита», київському приватному підприємству «Акорд», повідомляють «Факти».

Уперше охорона не пропустила ветеринарів до агрофірми здійснити перевірку, обґрунтувавши це тим, що державні органи не мають права контролювати приватні підприємства.

Через кілька днів, після першої спроби потрапити на територію приватного підприємства, районні ветеринарні лікарі все ж таки взяли зразки тканин тварин на експертизу, яка підтвердила вірус.

«На жаль, на той час у приміщеннях забійного цеху приватного підприємства «Лукулл», ​​у Харківцях, залишилося із 1150 усього 297 свиней, завезених із «Калити». З'ясувалося, що керівництво агрофірми продало інфікованих тварин приватному підприємству «Акорд», зареєстрованому в Києві. За неофіційною інформацією, «Акорд» придбав їх всього за 14 грн/кг живої ваги, тобто в три рази дешевше відпускної ціни, що існувала до спалаху чуми», — розповідає начальник головного управління ветеринарної медицини в Полтавській області Сергій Аранчій.

За його словами, директор підприємства за 20 тис. грн взяв в оренду у керівника «Лукулла» приміщення забійного цеху з метою, як зазначено в договорі, «підвищення ефективності використання виробничих приміщень». І до того, як ветеринарній службі вдалося зайти на територію цеху, бізнесмени збули 853 туші заражених вірусом АЧС. Кому їх продали, буде встановлювати слідство.

«Зникло приблизно 70 т можливо зараженої свинини. Тому я б не радив купувати м'ясо та м'ясопродукти на стихійних ринках», — сказав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою