Фермери очікують колапсу аграрної галузі вже через 2-3 тижні

7 вересня 2017 1573 0
Соняшникове поле
Kurkul.comСоняшникове поле

Проблема блокування податкових накладних може зупинити роботу аграрної галузі вже цього місяця. Такими думками поділились з Kurkul.com фермери.

Зараз блокування накладних спричиняє багато незручностей в роботі агровиробників, проте це ніщо, порівняно з тими проблемами, які виникнуть незабаром.

«У мене з продажу пшениці на рахунках «зависло» 90 тис. грн, але це ще не страшно ― працюємо далі. Частину пшениці лишили на паї, частину переробляємо. Але коли почнемо збирати соняшник ― ось тоді стане все. Вся країна стане», ― розповів нам один з фермерів з Рівненщини.

Щоб уникнути колапсу, потрібно розблокувати реєстрацію податкових накладних в найближчі 2-3 тижні, говорять агровиробники, адже за цей час аграрії вже зберуть та висушать перший урожай соняшника ― однієї з наймаржинальніших українських культур. Також стартує збирання кукурудзи, яку фермери переважно планують продавати.

Блокування податкових накладних зупинить не лише надходження грошей до виробників, а й може взагалі застопорити збиральну кампанію.

Виконано за допомогою Disqus