Уряд готує нову програму підтримки українських аграріїв

19 вересня 2017 77 0
Володимир Гройсман, прем’єр-міністр України
ТелеграфВолодимир Гройсман, прем’єр-міністр України

Спеціальну програму підтримки українських агровиробників з боку державних банків розроблятиме міжвідомча робоча група, участь в якій візьмуть представники банківського сектору.

Для цього планують залучати інвестиції та запроваджувати прийнятні умови кредитування аграріїв, повідомляє Урядовий портал.

Робочу групу очолить перший заступник Міністра економічного розвитку Максим Нефьодов. Перші результати роботи групи мають бути представлені на розгляд Уряду до 1 листопада

Розробку програми ініціював прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.  

Глава Уряду нагадав, що обсяг державної підтримки агросектору на 2018 р. запланований в обсязі близько 7,3 млрд грн, в тому числі 1 млрд грн — на підтримку фермерів і 2 млрд грн — на здешевлення кредитів для створення нових молочнотоварних комплексів.

За словами Прем’єр-міністра, таким чином Уряд закладає основу для розвитку тваринництва та зростання цього сегменту агровиробництва.  Окрема стаття видатків — продовження програми компенсації 20% вартості вітчизняної сільськогосподарської техніки.

«Цього року ми виділили на цю програму 550 млн грн. Зараз програма починає діяти. Якщо візьмемо плани 2018 р. — це вже 1 млрд грн. Я переконаний, що програма підтримки буде змінювати структуру виробництва техніки, а саме — вести до зменшення імпорту і посилення локалізації виробництва саме в Україні», — сказав Володимир Гройсман.

В ході зустрічі представники банківського сектору погодилися на пропозицію Уряду, розповіли про своє бачення реалізації програм підтримки і заявили про готовність працювати з реальним сектором, передусім в сегменті малого й середнього бізнесу.

«Доступ до розумних кредитних ресурсів — один з шляхів зростання. Нам треба  сфокусувати адресність допомоги, заздалегідь розробити всі нормативні акти, аби з січня розпочати реалізацію всіх ініціатив. Завдання — відродити тваринницькій комплекс», — підкреслив Володимир Гройсман.

Виконано за допомогою Disqus