США. Через ураган Ірма, господарства втратили 70% урожаю овочів

23 вересня 2017 94 0
Ураган
pixabay.comУраган

За словами Адама Патнема, комісара сільського господарства штату Флорида, втрати овочевої та плодової галузей внаслідок урагану у межах штату є безпрецедентними.

Після огляду зруйнованих ураганом господарств Адам Путнам повідомив, що урожай цитрусових на південному-заході штату постраждав найбільше. Подекуди дерева у садах досі затоплені, що ймовірно призведе до загибелі рослин. Повсюди місцеві садівники втратили від 40 до 90% урожаю цитрусових, повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на insurancejournal.com.

Нагадаємо, Флорида відіграє ключову роль у забезпеченні США овочевими та плодовими культурами.

За словами прес-секретаря Асоціації фруктів та овочів Флориди, ураган Ірма знищив не тільки цитрусові культури. Повсюди на півдні штату господарства втратили в середньому 50-70% цьогорічного врожаю овочів. Найбільше через негоду постраждали господарства округу Майямі-Дейд, де стихія повністю знищила урожай баклажанів, помідорів та перцю.

Нагадаємо, серед всіх американських штатів Флорида є найбільшим виробником свіжих помідорів, огірків, апельсинів, бобів і цукрової тростини. Щорічно сільськогосподарська галузь збагачує казну держави на $150 млрд. Проте за прогнозами експертів, через знищений стихією урожай, цьогоріч сільськогосподарська галузь та виробники зазнають величезних збитків.

        

Виконано за допомогою Disqus