Власник компанії Horsch відвідав ФГ на Сумщині

28 вересня 2017 252 0
ова сівалка Horsch Avatar у ФГ «Світанок»,
Kurkul.comова сівалка Horsch Avatar у ФГ «Світанок»,

Тиждень тому на ФГ «Світанок», землі якого знаходяться в Липоводолинському районі Сумської області приїжджав один з власників родинної компанії Horsch Міхаель Хорш, який особисто слідкував за тестуванням нової сівалки.

Про це повідомляє Traktorist.ua.

Нова дискова пневматична сівалка Avatar ще не поступила в серію і, можливо, це єдиний екземпляр в Україні, який зараз проходить випробовування.

Машина з'явилася на господарстві восени 2016 р. Нею вже було посіяно пшеницю та ріпак з міжряддям 20,5 см. Пшеницю сіяли на глибину 3-4 см з одночасним внесенням добрив.

Агрегат використовують по технології no-till, на кожен сошник йде певний тиск.

«Раніше у нас була проблема в тому, що «скакала» глибина посіву. А з цією сівалкою глибина є рівномірною і насіння добре укотується. Відповідно і сходи отримуємо кращі», — говорить головний агроном підприємства Владислав Кривченко.

Господарству сівалка дісталася через те, що вони співпрацюють з Horsch вже давно. Перша машина даного бренду на господарстві — Sprinter, якою вирівнювали ґрунт в перші роки після переходу на no-till.

За словами головного агронома, нова машина чітко тримає глибину посіву. Звичайно, у неї є як безліч переваг, так і деякі недоліки, але сервісна служба Horsch швидко ці недоліки виправляє. В цілому сівалкою у господарстві задоволені.

 

Виконано за допомогою Disqus