ФАО передала фермерам Донеччини понад 113 т насіння кукурудзи та соняшника

1 жовтня 2017 98 0
Кукурудза в руці
Kurkul.comКукурудза в руці

Наприкінці вересня ФАО майже завершила одну з найбільших в історії конфлікту на сході України кампаній з дистрибуції насіння. Понад 113 т насіння кукурудзи та соняшника були розподілені між 1 тис. малих фермерських господарств та 9 тис. домогосподарств.

Про це ідеться в офіційному прес-релізі ФАО.

Основною метою такої кампанії є допомога фермерам у підготовці до наступного посівного сезону.

Команда ФАО продовжує надавати гуманітарну допомогу на  постраждалій від конфлікту території східної Україні, приділяючи особливу увагу людям, які проживають у сільській місцевості

Роздача відбувалась у 25 селах Донецької області та 18 селах Луганської області, які поряд із лінією розмежування.

За підрахунками, малі ферми отримали по 50 кг насіння, а домогосподарства — по 8 кг.

Ця допомога є частиною програми реагування ФАО в зоні конфлікту, яка в даний час оцінюється в $2,3 млн. ФАО організувала дистрибуцію насіння в тісній співпраці з Посольством Франції та трьома французькими насіннєвими компаніями, що працюють в Україні.

«Нещодавно ФАО провела  дослідження, яке підтвердило, що своєчасна роздача насіння буде мати значний позитивний вплив на врожай 2017-18 рр.», — сказав координатор програми ФАО реагування в надзвичайних ситуаціях в Україні Фаррух Тоіров.

До кінця осені команда ФАО в Україні планує дистрибуції кроликів, насіннєвого часнику, кормів для худоби та різних інших ресурсів сільськогосподарського призначення для домогосподарств, які знаходяться в сільській місцевості та  потребують допомоги.

 

Виконано за допомогою Disqus