ФАО прогнозує рекордний світовий обсяг виробництва зернових у 2017

19 жовтня 2017 99 0
Зерно
Kurkul.comЗерно

За останніми даними щодо поточного сільськогосподарського сезону в 2017 р.  загальносвітовий обсяг виробництва зернових стане рекордним, а обсяги запасів перевищать всі показники минулих років.

Про це повідомила прес-служба ФАО.

Прогнозований обсяг виробництва зернових в світі в 2017 р. був переглянутий у бік підвищення в порівнянні з прогнозом минулого місяця до 2 612 млн т, що на 6,8 млн т (0,3%) вище рекордного рівня 2016 р.
 
Це коригування поточного місяця стало результатом, в першу чергу, підвищення прогнозів виробництва фуражних зернових і пшениці в обсягах, які значно перевищують скорочення обсягів виробництва рису.

Світове виробництво пшениці в 2017 р. досягне, як очікується, 750,1 млн т, що на 1,4 млн т (0,2%) більше, ніж прогнозувалося у вересні.

Це збільшення обумовлене зростанням виробництва в ЄС і підвищенням прогнозів виробництва в Російській Федерації, де зберігаються сприятливі погодні умови, які дозволяють очікувати ще більш високого врожаю пшениці. Це з надлишком компенсує скорочення виробництва в Австралії до середніх показників після рекордного врожаю минулого року.

Очікуваний обсяг виробництва фуражних зернових в світі становить 1 361 млн т, що на 2,5 млн т (0,2%) вище прогнозу минулого місяця. Це зростання відображає, в основному, підвищення прогнозів виробництва кукурудзи в Китаї і в Сполучених Штатах Америки, що має з запасом компенсувати скорочення виробництва кукурудзи в Російській Федерації у зв'язку з недостатніми опадами, що негативно позначилося на видах на врожай.

Прогнозований ФАО обсяг виробництва рису в світі в 2017 р. переглянутий в сторону зменшення на 2,7 млн т до 500,7 млн т, що незначно нижче рекордного показника 2016 р. Ці коригування в бік зниження пов'язані, в основному, з країнами Далекого Сходу, особливо з Індією, де поєднання повеней і посухи не дозволяє сподіватися на зростання виробництва в поточному сезоні.

Виконано за допомогою Disqus