Зібраний урожай на Кіровоградщині гарантує продовольчу безпеку області

4 жовтня 2017 35 0
Комбайн у полі
Kurkul.comКомбайн у полі

Зібраний цього року в кіровоградській області урожай зможе повністю забезпечити потреби області. Про це повідомив директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк, інформує прес-служба Кіровоградської ОДА.

За його словами, основний фактор, який вплинув на урожай цього року — несприятливі погодно-кліматичні умови. Зважаючи на це, аграрії області недобрали близько 300 тис. т ранніх зернових (порівняно із середнім урожаєм попередніх років) — зібрано 1,3 млн т при середній урожайності 32 ц/га.

Директор профільного департаменту зауважив, що сьогодні на Кіровоградщині триває збирання зернових та технічних культур. За прогнозами, загальний показник урожаю зернових культур в області складе близько 2,8 млн т, у тому числі —1,5 млн т кукурудзи. Аграрії також планують зібрати близько 1,1 млн т соняшника, понад 170 тис. т сої.

Посадовець зазначив, що вже розпочато посів озимих культур. Нині фахівці галузі, зважаючи на погодні умови, роблять відповідні корегування, використовують розробки науковців.

Виконано за допомогою Disqus