Сімейні ферми забезпечать селян робочими місцями — Томич

9 жовтня 2017 127 0
Іван Томич, президент Асоціації фермерів
Kurkul.comІван Томич, президент Асоціації фермерів

На думку президента Асоціації фермерів Івана Томича, зробити країну успішною за короткий час можна тільки через розвиток аграрної галузі на основі сімейного фермерства та кооперації. За його словами, півмільйона сімейних ферм, зможуть забезпечити до 2 млн робочих місць у сільській місцевості. Повідомляє tyzhden.ua

"Якщо дати людям умови й можливість заробити, — вони підуть. Досвід 1990-х років показує, що фермерством почали займатися академіки, професори, балерини, піаністи. Тоді люди побачили можливість реалізувати особистість і створити бізнес. І це виходило в багатьох. Тому зробити країну успішною за короткий час можна тільки через розвиток аграрної галузі на основі сімейного фермерства та кооперації", — розповів президент Асоціації.

Президент Асоціації вважає, що на сьогодні, такий устрій не має бути монопольним, але повинен займати принаймні половину землі на тлі 20%.

"Через чотири-п’ять років, коли фермери матимуть суттєвий капітал і можливості залучати фінансування, може йтися про задіяння такого собі додаткового акселератора розвитку сільського господарства — запровадження ринку землі. Ринок землі треба підвести під цю базу, сільськогосподарський устрій з акцентом на сімейних фермах. Тоді він стане фактором підвищення добробуту українців", — вважає Томич.

Виконано за допомогою Disqus