Білорусь обмежила ввезення свинини з Житомирщини через АЧС

13 жовтня 2017 110 0
Свиня з поросятами
Kurkul.comСвиня з поросятами

Республіка Білорусь ввела тимчасові обмеження на імпорт свинини з Житомирської області у зв'язку зі спалахами на цій території гострого вірусного захворювання тварин.

Про це повідомляє УНІАН.

Відповідну інформацію уряд країни розмістили на сайті департаменту ветеринарного і продовольчого нагляду Міністерства сільського господарства і продовольства Білорусі.

«За інформацією Міжнародного епізоотичного бюро від 10 жовтня 2017 р., на території Житомирської області України зареєстровано новий випадок захворювання свиней африканською чумою свиней», — йдеться в документі.

Згідно з повідомленням, заборона поширюється на імпорт живих свиней, зоопаркових і циркових тварин сприйнятливих видів, сперми кнурів, свинини і продуктів її переробки, шкіряного, рого-копитного і кишкової сировини, щетини, мисливських трофеїв, отриманих від сприйнятливих видів тварин.

Також відомство ввело обмеження на ввезення кормів і кормових добавок для кішок і собак, що містять у своєму складі свинарську сировину з Житомирської області, а також устаткування, що використовується для перевезення, утримання, забою і оброблення свиней.

При цьому у відомстві наголосили, що обмеження не поширюються на дозволи, які були видані за погодженням з комітетами по сільському господарству і продовольству Білорусі, на шроти, що пройшли термічну обробку в процесі виготовлення, для виробництва комбікормів для тварин і цінних видів риб.

 

 

 

Виконано за допомогою Disqus