Амарант замінить пшеницю, овес і кукурудзу в кормах для тварин

13 жовтня 2017 1354 0
Амарант
dachnaya-zhizn.ruАмарант

Експерти усе частіше переймаються питанням продовольчого забезпечення, зважаючи на інформацію, про збільшення населення планети до 9,7 млрд до 2050 р. Зокрема, у Китаї стверджують, що годувати домашню худобу пшеницею, вівсом і кукурудзою буде нераціонально.

Про це повідомляє Landlord.ua.

Читати по темі: Амарант дозволить заробити 60 тис. грн/га

Як корм для худоби майбутнього китайські експерти розглядають амарант. Це перспективна білкова культура з урожайністю 60 ц/га. Її білок за амінокислотним складом унікальний, бо містить до 35% амінокислот.

У Китаї кілька десятиліть вивчали властивості амаранту. Щороку в країні збирають до 800 тис. т урожаю цієї культури. Є плани збільшити площі під амарантом вже наступного року та зібрати 60 млн т.

Китайська компанія Amaranth Ecological Technology уже уклала угоду із австралійськими постачальниками насіння амаранту з високим вмістом білка Southern Dirt. На корм худобі використовуватимуть усю рослину повністю.

Професор Грем Мартін з Інституту сільського господарства Університету Західної Австралії стверджує, що амарант здатен слугувати й чудовим кормом для риби, тож його можна використовувати й у аквакультурі.

Продукти із амарантом корисні також для людей — вони здатні зменшувати токсичний ефект радіоактивного опромінення організму.

 

 

Виконано за допомогою Disqus