Німеччина. Невідомі саботують збирання кукурудзи

13 жовтня 2017 200 0
Поле кукурудзи
Kurkul.comПоле кукурудзи

Перед збиранням врожаю аграрії общини Ахштеттен змушені обстежувати посіви кукурудзи за допомогою металошукачів, щоб під час збирання урожаю зберегти техніку.

Про це повідомляє SuperAgronom.com.

В цьому році посіви кукурудзи в Німеччині знову піддалися атакам невідомих зловмисників. Ханс Уолз розповів, що він виявив в кукурудзі кілька залізних прутів, прикріплених до рослин настільки щільно, що вони міцно стояли у вертикальному положенні.

Коли такі прути потрапляють у техніку під час збирання врожаю, вони не тільки завдають шкоди машині, але і загрожують життю водія.

В результаті, господарствам доводиться зупиняти комбайни та обстежувати поля з металошукачами. І тільки після цього продовжувати роботу.

Спроби саботажу фіксуються у регіоні ще з минулого року, коли залізні штирі, прикріплені до рослин кукурудзи, повністю знищили один з комбайнів, що завдало шкоди власникові в €10 тис. На початку місяця, у комбайн одного з господарств таким чином потрапила металева сітка, що спричинило поломку машини, та обійшлось господарству у €3,5 тис.

Аграріям тільки залишається здогадуватися про причини цього явища. Чи то це протест проти великих кукурудзяних полів або ж це кримінальне «змагання» між конкурентами.

 

Виконано за допомогою Disqus