НААН передасть Держгеокадастру 80 тис. га землі

24 жовтня 2017 503 0
Земельні ділянки
Kurkul.comЗемельні ділянки

Національна академія аграрних наук України (НААН) готується передати в управління Держгеокадастру землі 12-ти державних підприємств, де з різних причин гальмується проведення наукової діяльності. Про це розповів в ексклюзивному інтерв'ю AgroPolit.com президент НААН Ярослав Гадзало.

Нагадаємо, що наразі через дії арбітражних керуючих заблокована робота ряду підприємств у складі Академії, які фактично випали з її складу. При цьому у спадок від попередників, новому керівництву Академії дісталося відчуження 111, 26 тис. га землі на користь «Украгропрому» (розпорядження тодішнього Кабміну), а також борги в сумі 340 млн грн, з яких нинішнє керівництво Академії повернуло 170 млн грн

«Така  ініціатива є. Ми обговорили її з в.о.  міністра аграрної політики  Максимом Мартинюком. Зараз готуємо пропозиції. За нашими підрахунками, загальна площа підприємств, де з тих чи інших причин не ведеться наукова діяльність, становить 80 тис. га. Ми склали список таких  підприємств — їх 12. Академія готова  їх передати в управління Держгеокадастру. Оскільки господарства розміщені зонально (по 3-4 установи в регіоні), то таке скорочення не позначиться на загальній роботі НААН. Як правило, це такі господарства, де процеси банкрутства тягнуться 10-15 років», — говорить  він.

Виконано за допомогою Disqus