Сільгоспвиробники Донеччини завершили посів озимих

24 жовтня 2017 30 0
Сходи озимих
Kurkul.comСходи озимих

Станом на 20 жовтня, озимі культури у області посіяно на 346,2 тис. га площ, що становить 100,6% до прогнозу. При цьому сходи озимих зернових отримано на 33% площ.

За інформацією Департаменту АПР Донецької ОДА, в сільськогосподарських підприємствах області сходи озимих культур отримано на площі 101,9 тис. га (35,2% до посіяного) у тому числі озимої пшениці — 87,6 тис. га (32,8%).

В північних районах області, де своєчасно проведено сівбу та отримано сходи озимих культур під урожай 2018 р., посіви озимини знаходяться у фазі 3 листок — початок кущення.

Зниження температурного режиму наприкінці вересня — початку жовтня призупинило інтенсивне зростання вегетативної маси, що сприяло розвитку та розгалуженню кореневої системи озимих культур

Холодна та суха погода не сприяла розвитку хвороб у посівах озимини та зменшила кількість шкідників, які розвиваються в осінній період.

У регіонах, де насіння знаходилося в сухому ґрунті, після випадіння опадів різної інтенсивності почалися дружні, а подекуди зріджені сходи рослин озимих культур.

Незначне потепління повітря та прогрів ґрунту дещо прискорить ріст та розвиток рослин, що зійшли.

Виконано за допомогою Disqus