Реалізація порічок на свіжому ринку приносить більший прибуток

24 жовтня 2017 201 0
Порічки
pixabay.comПорічки

Зазвичай садівники вирощують порічки на переробку. Проте, отримати більший прибуток за вирощені ягоди можна за умови реалізації продукції на свіжий ринок.

Про це повідомляє agrotimes.net.

Для реалізації порічок на свіжому ринку фермери зазвичай обирають сорти з довгими, повними гронами, що рівномірно дозрівають, з великими й солодкими ягодами. Для максимально тривалого постачання ягід на ринок створюють конвеєр сортів.

Одним із перших достигає середньоранній сорт червоних порічок Джонкер ван Тетс, що вирізняється високою врожайністю ягід приємного смаку. Наступним дозріває сорт Юніфер. Він має плоди середнього розміру та великі, блискучі грона середньої довжини.

Ролан — голландський сорт червоної смородини пізнього строку дозрівання, дозріває в другій половині липня. Сильнорослий, високоврожайний, стійкий до грибкових хвороб.

Приблизно в той самий час, у третій декаді липня, дозріває сорт Ровада з великими червоними ягодами та довгими гронами. Цей сорт особливо рекомендується для вирощування на шпалері.

Наприкінці липня – початку серпня дозріває сорт Руднейс зі щільно розміщеними, темно-червоними ягодами. Найпізніший сорт червоних порічок сорту Августус збирають на початку серпня.

Рідше висаджують білі порічки, наприклад сорти Бланка й Вікторія.

 

Виконано за допомогою Disqus