Місцева влада має бути готова забезпечити потреби аграріїв — Гройсман

25 жовтня 2017 111 0
Володимир Гройсман, прем’єр-міністр України
newsweek.comВолодимир Гройсман, прем’єр-міністр України

Заплановані Урядом програми підтримки аграріїв передбачають доступ до кредитних ресурсів та технічне оновлення господарств, і влада на місцях має бути готова до виконання програмних завдань та забезпечення потреб агровиробників.

Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив під час засідання Ради регіонального розвитку, передає Урядовий портал.

Читати по темі: Уряд впровадить програму безвідсоткового кредитування будівництва ферм

Володимир Гройсман підкреслив, що забезпечення підприємництва дешевими та довгими грошима — це той орієнтир, якого треба досягти шляхом, в тому числі, законодавчих змін та забезпечення більш надійних гарантій.

У цьому контексті він нагадав, що в проекті бюджету на 2018 р. уряд закладає такі механізми, і аграрії «мають бути готові взяти участь у програмах підтримки». Йдеться про програми компенсації частини вартості сільгосптехніки, про програми компенсації кредитних відсотків, а також про можливість кредитування побудови тваринницьких комплексів на пільгових умовах.

«Бери кредитні ресурси, будуй, купуй своє (обладнання вітчизняного виробництва), створюй нові робочі місця», — зазначив прем’єр-міністр.

Виконано за допомогою Disqus